Oppdatering om flomkatastrofen på Filippinene

Manila. Regnet har avtatt og vannet har begynt å trekke seg tilbake. Flere steder står fortsatt store områder under vann. Behovet for hjelp er fortsatt stort og vi trenger din hjelp for å kunne hjelpe. 

Mange mennesker er hjemløse og har mistet alt. De har ikke noen mulighet til å lage mat og forsørge seg. Offentlige etater, kirker, hjelpeorganisasjoner og privatpersoner hjelper så godt de kan for å redusere lidelsene sier Thord Dahl, leder av Barnemisjonens arbeid på Filippinene. Mange mennesker engasjerer seg men behovet for hjelp er svært omfattende.

Akkurat nå er den farligste trusselen vannbårne sykdommer, og flere er allerede døde. At det er stillestående vann i store områder innebærer at problemet er økende.

Ved Barnemisjonens Center Hills of Grace har flere fått hjelp takket være de av våre medarbeidere som tross uvær og hindringer har tatt seg fram til senteret. De har gjort en stor innsats for å hjelpe så mange mennesker som mulig.

Barnemisjonen har organisert «Child Friendly Spaces», steder hvor barn traumatisert av å måtte flykte oversvømte hjem får hjelp. Rundt 1500 barn i tre ulike områder har blitt hjulpet til nå.

Matpakker og hygieneartikler hadde inntil forrige fredag blitt distribuert til 680 familier. Flere familier var i den første perioden av hardt regn innkvartert ved Barnemisjonens skolen Målfrid Center.

Vi håper nå at hele situasjonen skal vende tilbake til normale forhold, men det vil ta tid for mange, sier Tord Dahl.

Mange har mistet sine hjem, alle sine eiendeler og muligheten for den lille trygghet de hadde.

Det er en ekstremt vanskelig tid mange står overfor, og de trenger vår fortsatte støtte i ulike former, sier Tord Dahl.

Det er stort behov for husholdningsartikler, kokekar o.l., klær, madrasser, hygieneartikler og m.m.

Hjelp oss å hjelpe, send din gave til Barnemisjonen, konto 5082 06 05842