Aparna sa nei til barne-ekteskap

Jeg heter Aparna Roy og har studert på Home of Peace i Bangladesh til 2006. Der ble jeg sosialt og moralsk bevisst. Jeg ble inspirert til å se positivt på framtiden. I dag har jeg jobb og forsørger mine søsken.

Støtt hjelpearbeidet

Da jeg kom hjem etter fullført grunnskole, var det vanskelig. Min familie var veldig fattige, og pappa kunne verken betale videre studier for meg eller skolepenger for mine søsken. Derfor bestemte familien at jeg skulle giftes bort. Jeg var 17 år og vegret meg, for på Home of Peace hadde jeg lært at jenter som ble bortgiftet så tidlig, får mange problemer i livet.

Jeg lyktes med å overbevise mine foreldre om å ikke gifte meg bort. I stedet for å bli betraktet som en byrde, ville jeg tjene penger til familien som sydame. På Home of Peace hadde jeg lært å sy, og hadde en drøm om å stå på egne ben.

Ærlig talt, det var ikke lett å få oppfylt drømmen. Jeg hadde verken penger til å kjøpe symaskin eller til å fortsette på høyere studie. Det gjorde meg så frustrert.

Da talte Gud til meg, og jeg fikk nytt håp. Jeg kontaktet Home of Peace som valgte å hjelpe meg enda en gang. Jeg fikk plass på videregående skole, og jeg fikk en symaskin.

Deretter begynte jeg å sy klær til naboer, og disse inntektene ble til stor hjelp for familien.

I dag jobber jeg som sosialarbeider og gir økonomisk hjelp til mine søsken så de kan fortsette å studere. Takket være Home of Peace og all den hjelp jeg fikk der, har jeg nå jobb og kan hjelpe andre. Jeg går til arbeidet med verdighet og respekt. Jeg hadde aldri vært der jeg nå er uten den hjelpen.

Jeg ber til Gud at Barnemisjonen og Home of Peace i Bangladesh skal fortsette å hjelpe enda flere barn!

Aparna Roy

Støtt hjelpearbeidet, send din gave til Barnemisjonen konto nr. 5082 06 05842.